Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Uitgebreid zoeken
u bevindt zich: Home
Ga altijd uit van het ‘ideale’ plan!

​​De wetgever heeft kaders gemaakt waarin het gebruik van fosfaat en stikstof beperkt wordt. Als u de komende periode een bemestingsplan gaat maken, stel dit dan niet uitsluitend op vanuit het wetgevingskader.

Ga altijd eerst uit van het 'ideale' bemestingsplan, waarbij het maximale rendement wordt behaald voor de gewassen. Mocht dit plan volgens de wetgeving niet uitkomen, bekijk dan of er bijvoorbeeld andere meststoffen ingezet kunnen worden (rundveedrijfmest heeft een lager fosfaatgehalte dan varkensdrijfmest) of pas de hoeveelheden aan. Om u te helpen met uw plan en uw keuzes is er de NutriNorm Bemestingsplanner. Met dit programma berekent u op bedrijfsniveau uw optimale bemestingsplan voor zowel de teelt als de bodemvruchtbaarheid.

De NutriNorm Bemestingsplanner is recent speciaal voor de veehouderijsector uitgebreid met een speciale diermodule. Deze module is een handig hulpmiddel waarmee de mestproductie op het eigen bedrijf uitgerekend kan worden.​ Daarnaast heeft de Bemestingsplanner een belangrijke functionaliteit, namelijk een autorisatie-optie. Hiermee kunnen gebruikers van de online rekentool adviseurs en collega-boeren autoriseren mee te kijken en mee te werken in de planner. Een adviseur kan snel en gemakkelijk adviezen op maat voorbereiden en leden van een studieclub kunnen elkaars bemestingsplannen inzien en van commentaar voorzien. De rekentool is hiermee nog toegankelijker en gebruiksvriendelijker.

Bemestings planner;Nieuws;
gerelateerd