Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Uitgebreid zoeken
u bevindt zich: Home > Meststoffen > Kunstmest
Kunstmest
Opslag kunstmest in winterseizoen

​​​​De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de percelen worden steeds kaler, kortom het groeiseizoen zit er grotendeels op. De kunstmeststrooier staat in het vet en wacht op het volgend teeltseizoen. Wat echter met de kunstmest die mogelijk nog over is of alvast is ingekocht voor komend jaar? Een afgesloten, droge en veilige opslagplaats is dan een must om​ gedurende de wintermaanden​ de oorspronkelijke productkwaliteit blijvend te garanderen. Wat kunt u verder nog doen?

​​Opslag in een silo
Controleer de silo regelmatig op scheuren en lekkages. Sluit de aftapschuif met een slot af zodat niemand er meer product uit kan halen of uit kan laten lopen. Sluit de inblaasleiding en de ontluchtingspijp luchtdicht af, zodat er geen vocht in de silo komt​. Wordt de silo nog op korte termijn gevuld, zorg dan dat deze schoon en droog is.

Opslag in bigbags
Sla de meststoffen op in een afgesloten, overdekte, droge en geventileerde ruimte en plaats de big-bags op pallets. Zorg voor een vlakke ondergrond en stapel de big-bags trapsgewijs op elkaar voor stabiliteit; stapels mogen niet meer dan drie zakken hoog zijn. Houd de meststoffen uit de buurt van brandbare materialen (lege big-bags, pallets, etc.), landbouwproducten (graan, stro, hooi, voeders, etc.) en potentiële bronnen van verontreiniging (brandstof, bestrijdingsmiddelen, etc.). Voorkom contact met hete voorwerpen en oppervlakten (zoals lampen en schakelaars), zuren en alkalische stoffen, zoals ongebluste kalk of cement.

Klik hier​ voor aanvullende info.


Kunstmest;Opslag en handing;
gerelateerd