Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Uitgebreid zoeken
u bevindt zich: Home > Bemesting
Bemesting
Winnaars lyrisch over helikoptervlucht over eigen bedrijf

“Dit is geweldig, wat een uitzicht”, roepen Piet en Ellen van Popta. Ze zijn donderdag 7 juli opgestegen vanaf het eigen erf met de helikopter en zijn helemaal lyrisch over het uitzicht. Ze vliegen over hun melkveebedrijf in het Friese Lollum en zien onder hen de groene weilanden en in de verte de Waddenzee met het windmolenpark voor de kust.

De familie van Popta verzilverde donderdag 7 juli de gewonnen helikoptervlucht boven hun bedrijf. Ze wonnen deze vlucht na deelname aan de actie ‘NutriNorm.nl al 25 jaar in de lucht’ van OCI Agro. 


 
Vijf rondvluchten
NutriNorm is al 25 jaar hét online kennisplatform over bemesting en bodem voor melkveehouders, akkerbouwers en hun adviseurs. Zo lang in de lucht en van waarde zijn, is reden voor een feestje, meent eigenaar OCI Agro. Dit werd gevierd met een bijzondere actie in oktober 2015: kans op een rondvlucht per helikopter boven het eigen bedrijf. Onder de deelnemers van de actie verlootte OCI Agro vijf helikoptervluchten.

Lemelerveld
Twee andere winnaars van deze actie zijn Rolf Roelofs en Dirk Binnema. Zij zijn 7 juli ook de lucht in gegaan. “Een rondje langs de velden”, zo noemt Rolf Roelofs zijn rondvlucht over zijn melkveebedrijf in Lemelerveld. Samen met zijn vrouw vliegt en landt hij vanaf het eigen weiland. “Een mooie ervaring. En wat een geluk dat het weer en dus het uitzicht zo goed is.”


 
Eenrum
Voor Binnema is de blik van boven even schrikken: “O, mijn graan staat er minder mooi bij dan bij mijn buurman”. Hij vliegt samen met zijn zoon Dirk-Jan over hun akkerbouwbedrijf in het Groningse Eenrum. “Mooi om te zien hoe de gewassen ervoor staan. Begin juli is een perfect moment om alles van boven te bekijken.” Vader en zoon zijn bij de boerderij in de helikopter gestapt en zijn vervolgens over de eigen landerijen gevlogen. De verste percelen liggen in Pieterburen. Normaal een kwartier rijden met de tractor; met de helikopter een paar minuten.

 
 

Bij de helikoptervluchten was ook een fotograaf aanwezig. Bekijk hieronder een aantal impressie-foto’s.

 

Bemesting;Gras;Nieuws;