Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Uitgebreid zoeken
u bevindt zich: Home > Nieuws
Nieuws
Melkveehouder Kotte neemt drone in ontvangst

Melkveehouder Chris Kotte uit Weerselo heeft onlangs de speciale NutriNorm Drone in ontvangst mogen nemen als winnaar van de NutriNorm Bemestingsplanner Actie eerder dit jaar. 

ChrisKotte.jpg

Kotte had veel tijd en energie gestoken in het maken van een goed bemestingsplan met behulp van de NutriNorm Bemestingsplanner.

Als winnaar heeft hij nu niet alleen een prima basis voor de nutriëntenvoorziening dit seizoen, maar ook nog eens de mogelijkheid zijn gras- en maispercelen van bovenaf te controleren op bijvoorbeeld structuurplekken, veronkruiding of pleksgewijze nutriëntengebreken. "Hoe mooi en makkelijk dit gaat heb ik al mogen ervaren met de opnames van mijn broer, die zelf al enige tijd een drone bezit", aldus Kotte.

Door mee te doen met de actie onderkent Kotte dat het maken van een bemestingsplan, om meststoffen zo optimaal mogelijk in te zetten, eigenlijk een 'must' is. Een handige en bovendien gratis online rekentool hiervoor is de NutriNorm Bemestingsplanner. Met dit programma wordt op bedrijfsniveau het optimale bemestingsplan voor zowel de teelt als de bodemvruchtbaarheid gemaakt. Gedurende het groeiseizoen kunt u met de bemestingsplanner de vinger aan de pols houden of er nog ergens bijsturing noodzakelijk is.


Nieuws;Bemestings planner;
gerelateerd