Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Uitgebreid zoeken
u bevindt zich: Home > Nieuws
Nieuws
Groningse Henk Smith eerste winnaar Topbodem

Henk Smith uit Beerta is tijdens het Topbodem event op 27 februari jl. in Dronten uitgeroepen tot Beste Bodemmanager 2014. Volgens de jury is Henk een kei in het praktisch vertalen van kennis naar bodemmanagement. En als hij ergens tegenaan loopt bijt hij zich vast in het zoeken totdat hij een oplossing heeft gevonden. Op plek twee eindigde Johan de Boer uit Grijpskerk. De bronzen plak was voor Philip Kroes uit Dronten. Hij won de door OCI Agro beschikbaar gestelde gereedschapskist. Net buiten het podium eindigde Remko van Wieringen. Hij ontving eveneens een door OCI gesponsorde prijs; een Dynatest.

Wie is de beste bodemmanager van Nederland? Met die vraag ging de jury van Topbodem begin februari langs bij vier akkerbouwers die op basis van een bodemanalyse en een kennisquiz de meeste punten wisten te verzamelen. Zij hadden net zoals 141 andere akkerbouwers meegedaan aan Topbodem, de bodemkennis- en -managementcompetitie voor akkerbouwers. Met hun deelname hebben de akkerbouwers hun kennis over de bodem vergroot en leerden ze hoe percelen van andere telers in elkaar steken. Het belangrijkste leerpunt echter was hoe het management achter die gezonde bodem er uit ziet.

Topbodem is een initiatief van vakblad Akker en Akkerwijzer.nl in samenwerking met BLGG AgroXpertus. Topbodem partners zijn OCI Agro, Sibelco en Kongskilde. Topbodem wordt volgend jaar opnieuw georganiseerd.

Lees ook het juryrapport.
Nieuws;
gerelateerd