Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Uitgebreid zoeken
u bevindt zich: Home > Nieuws
Nieuws
Grasland scheuren vanaf 1 februari

​​Op klei- en veengrond mag u vanaf 1 februari grasland scheuren ten behoeve van een andere teelt. Op de zand- en lössgronden mag dit ook, maar zijn er aanvullende voorwaarden. 

Zo moet op zand- en lössgrond aansluitend een N-behoeftige teelt komen en moet vervolgens de stikstofgift worden afgestemd op een N-min grondmonster (scheurmonster). Dit grondmonster moet door een geaccrediteerd laboratorium zo dicht mogelijk tegen de geplande stikstofbemesting aan worden genomen. 

​​Doodspuiten met 3-4 glyfosaat
​​Indien de komende periode het grasperceel goed berijdbaar en het gras nog voldoende groen is, dan is doodspuiten met 3-4 liter glyfosaat een zeer goede optie. ​​Gezien de weersvooruitzichten is het afwachten in hoeverre het gras vitaal blijft. Bij nachtvorst kan overdag glyfosaat gespoten worden. Om het juiste spuitmoment te bepalen, is de Agro Weather App​ een handig hulpmiddel. Met nachtvorst zal het in ieder geval langer duren voordat het effect van de glyfosaatbespuiting zichtbaar wordt.  

Blijvend grasland (meer dan 5 jaar gras) in Natura 2000 gebieden mag niet vernietigd worden. Op dit moment zijn er verder nog geen beperkingen om blijvend grasland te vernietigen. ​​​

​Bron: Delphy

Nieuws;N Stikstof;
gerelateerd