Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Uitgebreid zoeken
u bevindt zich: Home > Nieuws
Nieuws
Dag van de Kunstmest

​13 oktober 2016 is de eerste officiële Dag van de Kunstmest.
We vieren deze dag dat kunstmest een van de belangrijkste uitvindingen is van onze tijd omdat deze ervoor zorgt dat we miljarden mensen op deze wereld kunnen voeden.

Dagelijks groeit de wereldbevolking met 200.000 mensen. Elke dag 200.000 monden extra die gevoed moeten worden. Tegelijkertijd neemt de hoeveelheid beschikbare landbouwgrond per persoon dramatisch af en neemt de druk op milieu en klimaat toe. Een dilemma waar boeren in de praktijk dagelijks mee te maken hebben.

De vraag is: hoe kan de wereldvoedselproductie verhoogd worden en de druk op het milieu tegelijkertijd verlaagd? Kunstmest speelt door de efficiënte aanvulling op organische meststoffen een essentiële rol in het verantwoord oplossen van dit vraagstuk. Ze verbeteren de productiviteit van landbouwgrond en verlagen de milieubelasting drastisch.

Bron: Fertilizers Europe


Daarnaast is het belangrijk om de meststoffen in te zetten in de juiste hoeveelheid en op het juiste moment. De Bemestingplanner van NutriNorm helpt hierbij. Hiermee kunt u op bedrijfsniveau het optimale bemestingsplan berekenen voor zowel de teelt als de bodem.

Klik hier voor de Bemestingsplanner

Bemesten moet iedereen. Toch bemesten sommige boeren anders. Zij kiezen ervoor om de wereldvoedselproductie te verhogen en tegelijkertijd de milieubelasting te verminderen. Zij doen dit met verantwoorde en efficiënte meststoffen. Deze boeren bemesten beter.
In het magazine KUNSTMEST laten we een chef-kok, een wetenschapper en een journalist aan het woord over hun visie op voedsel en het verbouwen daarvan. Ook kun u lezen dat de voedselketen wereldwijd heel complex is geworden. Het laat zien dat lekker en gezond eten belangrijk is en hoe boeren daar aan bijdragen.

Klik hier voor het magazine KUNSTMEST

 

Nieuws;
gerelateerd