Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Uitgebreid zoeken
u bevindt zich: Home > Nieuws
Nieuws
Bekijk resultaat bemestingsplan vanaf eenzame hoogte

​​De aankomende 'vorstperiode' is een prima excuus om u nog even over het bemestingsplan voor 2018 te buigen. Uiteraard voor zover dit nog niet gebeurd is. Een handige, gratis rekentool om u hierbij te helpen is de NutriNorm Bemestingsplanner. Hiermee krijgt u niet alleen uw optimale bemestingsplan, maar maakt u tot eind februari ook kans op een mooie DRONE waarmee u in het seizoen de stand van de gewassen eens van bovenaf kunt bekijken.

Om meststoffen ook komend seizoen zo optimaal mogelijk in te zetten, is het maken van een bemestingsplan een 'must'. Ga hiervoor eerst uit van het 'ideale' plan, waarbij het maximale rendement wordt behaald voor de gewassen. Mocht dit plan volgens de wetgeving niet uitkomen, bekijk dan of er bijvoorbeeld andere meststoffen ingezet kunnen worden (rundveedrijfmest bijvoorbeeld heeft een lager fosfaatgehalte dan varkensdrijfmest) of pas de hoeveelheden aan. Om u te helpen met uw plan en uw keuzes is er de NutriNorm Bemestingsplanner. Met dit programma berekent u op bedrijfsniveau uw optimale bemestingsplan voor zowel de teelt als de bodemvruchtbaarheid.

Ook heeft de NutriNorm Bemestingsplanner een belangrijke functionaliteit, namelijk een autorisatie-optie. Hiermee kunnen gebruikers van de online rekentool adviseurs en collega-boeren autoriseren mee te kijken en mee te werken in de planner. Een adviseur kan snel en gemakkelijk adviezen op maat voorbereiden en leden van een studieclub kunnen elkaars bemestingsplannen inzien en van commentaar voorzien. De rekentool is hiermee nog toegankelijker en gebruiksvriendelijker.

Om u te overtuigen van de vele mogelijkheden van de NutriNorm Bemestingsplanner voor u en uw bedrijf, maakt OCI Agro het gebruik ervan nog aantrekkelijker. Tot en met 28 februari 2018 maakt u kans op een speciale drone als u de planner helemaal invult en gebruikt voor het opstellen van uw bemestingsplan.

Voor meer informatie, zie de speciale ​actiepagina.​

Nieuws;
gerelateerd